graaf3

Vastuullisuus vahvaksi osaksi brändiä - TouchPoint Oy

TouchPoint Oy on suomalainen työvaatevalmistaja, joka on tekstiilien kiertotalouden edelläkävijä ja käyttää vastuullisia materiaaleja. Se halusi tehdä vastuullisuudestaan entistä suuremman kilpailuvaltin ja parantaa yrityksen tunnettavuutta.
Yhteistyössä Communikén Heidin kanssa ryhdyttiin kesällä 2017 määrätietoisesti terävöittämään TouchPointin viestintää: mm. hiomalla ydinviestejä ja kehittämällä viestintään uusia keinoja. Tunnettavuuden parantamiseksi ryhdyttiin myös tekemään systemaattista mediaviestintää.

LOPPUTULOS: Yhteistyö Communikén kanssa jatkuu edelleen. ”Heidi on rautainen ammattilainen ja loistavasti sisällä toimialamme teemoissa. Hän on avannut meidän silmämme mahdollisuuksillemme ja on loistava kumppani sekä konkreettiseen tekemiseen että visioimiseen”, ToucPointin perustaja Carita Peltonen sanoo. Yhteistyön alettua TouchPoint on saanut näkyvyyttä esim. seuraavissa medioissa: Talouselämä, Kauppalehti, Taloussanomat, Radio Ajantasa, Tehy-lehti, Turun Sanomat, Gloria ja Yle TV1:n Puoli Seitsemän. Sen edelläkävijyys tunnetaan paremmin kuin aiemmin, ja vastuullisuus osana brändiä on avannut ovia myös uusiin asiakkuuksiin. 


graaf1

Mediatreffit medialle ja vastuullisille/yhteiskunnallisille toimijoille

Verkostoitumistreffit

Media haluaa juttuaiheita, uusia asiantuntijoita, tarinoita ja hiljaisia signaaleja. Communikén Heidi Korva skannaa yhteiskunnasta kiinnostavia ilmiöitä ja toimijoita/tekoja, jotka esitellään treffeillä. Aamupäivän aikana on myös runsaasti aikaa minglaamiselle ja henkilökohtaisten kontaktien luomiselle.

LOPPUTULOS: Treffit ovat saaneet paljon kiitosta sekä toimittajilta että niillä esitellyiltä yrityksiltä/järjestöiltä, ja niiden ansiosta on syntynyt paljon juttuja. Kaikki treffeille osallistuneet toimittajat (n. 50 henkeä) ovat palautteessa vastanneet, että he ovat saaneet treffeiltä käytännön hyötyä omaan työhönsä ja voivat suositella niitä kollegoille. Esimerkiksi silloin, kun teemana oli asunnottomuus, paikalla oli toimittaja mm. seuraavista toimituksista: Yle Uutiset, Helsingin Sanomat, A-studio, Alma Median Helsingin-toimitus, Kotimaa ja Kodin Kuvalehti.

graaf2

MENESTYVÄT JÄRJESTÖT -TAPAHTUMA – Menestyksen eväitä kaikille järjestöille

Miksi toiset järjestöt kasvavat ja menestyvät, mutta toiset pysyvät paikallaan tai jopa hiipuvat? Mitä menestykseen vaaditaan? Nämä kysymykset mielessä Radical Soulin Salla Saarinen ja Communikén Heidi Korva järjestivät nyt jo kolmatta kertaa Menestyvät järjestöt -tapahtuman. Se kokoaa yhteen ihmisiä eri järjestöistä, ja tavoitteena on jakaa järjestöille vinkkejä ja oivalluksia siitä, mistä on tulevaisuuden menestyvät järjestöt tehty. Miten turvata rahoitus muuttuvissa suhdanteissa? Entä miten vapaaehtoisia johdetaan? Ja miten saada erilaiset yhteistyökuviot kukoistamaan?

LOPPUTULOS: Tapahtuma kokosi 14. – 15.2.2018 yhteen noin 300 ihmistä 70 eri järjestöstä. Kasvaneen kysynnän takia tapahtuma järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa kaksipäiväisenä. Tapahtumasta saatu palaute on ollut erittäin innostunutta ja positiivista. Kiitosta saivat mm. räväkät ja herättelevät puheenvuorot sekä hyvät verkostoitumismahdollisuudet. Osallistujat saivat tapahtumasta uskoa tulevaan ja oman järjestönsä menestykseen.

graaf3

Vaatevallankumous-kampanja - puhutaanpa vaateteollisuuden vastuullisuudesta!

Vaatevallankumous Tehtyjä töitä

Vaatevallankumous, englanniksi Fashion Revolution, on kansainvälinen kampanja, joka järjestetään joka huhtikuu. Communikén Heidi Korva on kampanjan Suomen-perustaja ja -vetäjä. Vaatevallankumouksen tavoitteena on lisätä vaateteollisuuden läpinäkyvyyttä ja tuoda kuluttajille tietoa vaatteiden vastuullisuuskysymyksistä.

LOPPUTULOS: Kampanja on nostanut vaateteollisuuden vastuullisuuden puheenaiheeksi Suomessa ja innostanut kampanjaan mukaan paitsi tavallisia ihmisiä myös suomalaisia vaateyrityksiä, suunnittelijoita, julkkiksia, museoita, oppilaitoksia ja kouluja, järjestöjä jne. Kampanjaviikon aikana sadat suomalaiset lähettävät vaatemerkeille #Whomademyclothes-kysymyksiä, ja vuonna 2018 peräti 150 suomalaista vaate- ja asustemerkkiä vastasi omalla #Imadeyourclothes-kuvalla tuotteidensa tekijöistä. Vaatevallankumous oli myös laajasti esillä mediassa, mm. MTV3:n Huomenta Suomessa, Helsingin Sanomissa, Radio Suomessa, Radio Puheessa ja YleX:llä. Kampanjaviikolla järjestetään Suomessa 40 - 50 tapahtumaa parillakymmenellä eri paikkakunnilla. Communikén Heidi Korva palkittiin vuonna 2015 Vuoden viestintäammattilainen -arvonimellä ja palkintoperusteluissa mainittiin Vaatevallankumous-kampanja. Hän on myös kysytty asiantuntija vaateteollisuuden vastuullisuusteemoissa. Lue lisää

graaf3

VIESTINNÄSTÄ STRATEGINEN TYÖKALU - Viestintä tavoitteelliseksi ja tehokkaaksi

Järjestö x halusi tietää, miten se voisi kehittää viestintäänsä. Sillä ei ollut päätoimista viestinnän työntekijää, ja järjestössä oltiin tyytymättömiä siihen, miten viestintä tavoitti eri kohderyhmät. Analyysissäni selvisi, että viestintä oli reaktiivista, eikä sitä suunniteltu juuri lainkaan. Viestintä ei myöskään ollut kohderyhmälähtöistä, vaan samat viestit lähtivät kaikille kohderyhmille, varsinkin ulkoisessa viestinnässä. Viestintää ei ajateltu strategiseksi työkaluksi.

LOPPUTULOS: Teimme asiakkaalle viestintästrategian. Noin puoli vuotta kestäneeseen prosessiin kuului työpajoja, koulutusta ja sparrausta. Prosessi selkiytti järjestön ydinviestejä, yhteistä tavoitetta ja sitä, miten viestitään kohderyhmittäin räätälöidysti ja omia vahvuuksia ja tavoitteita alleviivaten. Myös viestinnän suunnitelmallisuus ja koordinointi paranivat. Järjestössä oltiin tyytyväisiä myös siihen, että työntekijät oppivat tärkeitä asioita mediaviestinnästä ja saivat juttuja mediaan aiempaa paremmin.

graaf1

VAIKUTTAVAA LIIKETOIMINTAA EDISTÄMÄSSÄ – Yhteiskunnallisten yritysten liitto ARVO

Arvoliitto perustettiin syksyllä 2014 yhteiskunnallisten yritysten verkostotoimijaksi edistämään liiketoimintamallin toimintamahdollisuuksia ja tunnettavuutta. Communikén Heidi Korva on toiminut lähes alusta asti ARVOn viestintäkumppanina ja ”lisäkäsiparina” suunnittelemassa ja toteuttamassa sen viestintää.

LOPPUTULOS: Communikén Heidi Korva on vastannut viestinnän strategisesta suunnittelusta ja toteutuksesta yhdessä ARVOn avainhenkilöiden kanssa. Liikkeelle lähdettiin alkuvuonna 2015 ”nollasta” ja yhteistyön aikana on luotu toimivia käytäntöjä, joilla viestinnästä saadaan mahdollisimman tehokasta pienistä resursseista huolimatta. Communikén ansiosta ARVOlle on mm. perustettu jäsenyritysten ammattilaisista koostuva viestintätiimi, jonka ansiosta ARVO on saanut lisää näkyvyyttä ja myös jäsenyritysten keskinäinen yhteistyö viestinnässä on saanut uutta potkua. ARVOsta on tullut tunnettu toimija arvopohjaisten, yhteiskunnallista vaikuttavuutta aikaan saavien toimijoiden keskuudessa. Lue lisää


graaf1

TUOTELANSEERAUS - Tuote kohderyhmän tietoon

Arctips-jalkineet Tehtyjä töitä

Töysän kenkätehdas teki ensimmäisenä maailmassa kengän, jossa yhdistyvät huopikas ja lapikas. Vastasin tuotteen lanseerauksesta yhteistyössä mainostoimisto Halon kanssa. Vastuullani olivat Arctipsin viestinnän suunnittelu sekä blogi- ja medianäkyvyys. Yhteistyö Töysän kenkätehtaan kanssa jatkui myös lanseerausta seuranneena talvena.

LOPPUTULOS: Arctips-huopalapikas tavoitti hyvin pääkohderyhmänsä ja saavutti tässä joukossa hyvän tunnettavuuden. Lapikkaat olivat naistenlehdissä esillä noin 20 jutussa, ja blogiyhteistyö tuotti kahden talven aikana parisenkymmentä blogausta. Arctips-jalkineet olivat molempina talvina myynnissä myös Ivana Helsingin liikkeessä.

 
graaf2

TAPAHTUMA - Näkyvyyttä mediaan

Tehtyjä töitä - Urbaanin selviytymisen päivä

HSY:n Ilmastoinfo järjesti tapahtuman, jossa opetettiin varautumaan sään ääri-ilmiöihin. Viestinnän tavoitteena oli houkutella ihmisiä tapahtumaan ja saada asiasisällölle näkyvyyttä mediassa, myös valtakunnallisesti.

LOPPUTULOS: Kaikki pääkaupunkiseudun mediat tekivät tapahtumasta jutun, suurin osa myös ennakkoon, mikä palveli hyvin ennakkomarkkinointia. Myös tavoitteet valtakunnallisesta näkyvyydestä toteutuivat.

Juttuja tekivät Helsingin Sanomat, MTV3:n uutiset, Yle Puoli Seitsemän, YleX, Yle Uusimaa (tv-uutiset), Ylen aikainen, Radio Nova, Yle Puhe, Hufvudstadsbladet, Helsingin Uutiset, Vantaan Sanomat ja Länsiväylä, Vihreä Lanka ja Tehy-lehti.