Menestyvät järjestöt -tapahtuma kokosi yhteen 300 järjestöammattilaista

Kategoria Ajankohtaista | 0

Järjestyksessään kolmas Menestyvät järjestöt -tapahtuma kokosi 15. helmikuuta yhteen noin 300 osallistujaa 70 eri järjestöstä. Radical Soulin Salla Saarisen ja Communikén Heidi Korvan toteuttaman tapahtuman teemana oli tänä vuonna rohkeus. Tapahtuma sai ylistävää palautetta.

Rohkeuden teemaan oli mahdollista virittäytyä jo aattoiltana järjestettävällä dinnershow-illallisella, joka oli tämän vuoden uutuus. Iltaa isännöi mm. Vuoden puhujaksi valittu André Noël Chaker, joka herätteli inspiroivalla puheellaan järjestöjä astumaan pois mukavuusalueeltaan.

Lavalla kova kattaus ajankohtaisia teemoja ja huippupuhujia

Tapahtumapäivänä lavalla nähtiin vakuuttava puhujakattaus, joka jakoi asiantuntemustaan ja vinkkejä mm. järjestöjen tulevaisuuden rahoituksesta, vapaaehtoisten johtamisesta ja yritysaktivismista. Kaisa Vuorisen loppupuheenvuoro myötätunnon voimasta työelämässä sai salillisen järjestöihmisiä taputtamaan seisaallaan useaan otteeseen.
Koska tapahtuman teema oli rohkeus, oli myös järjestäjien laitettava itsensä likoon. Päivän päätteeksi Heidi Korva ja Salla Saarinen nousivatkin estradille vetämään legendaarisen Sata salamaa -biisin. Esitys sai koko salin joraamaan mukana.

Palaute on ollut ylistävää

Tapahtuma sai runsaasti positiivista palautetta sekä päivän aikana että sen jälkeen. Näin totesi SOSTEn erityisasiantuntija Tuula Peltoniemi:
”Heidi ja Salla, paljon olen 15 järjestötyövuosien aikana kokenut – en kuitenkaan mitään tällaista: onnistuitte, loitte uskoa ja rohkeutta, että järjestö menestyy, kun sille vain antaa enemmän. Sain enemmän kuin hain. Teidän menestys on meidän menestys.”

Päivän meiningit tiivistettynä somessa

Päivän meininkeihin voit vielä palata kurkkaamalla vaikkapa tähän Facebook-albumiin. Tunnelmia jaettiin Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa hashtagilla #järjestömenestyy.

Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Lindfors oli tapahtumassa mukana jo kolmatta kertaa. Hän tiivisti päivän opit ja annin blogipostaukseen, jossa hän kertoo, mitä tapahtuman annista ammennetaan Pirsyn työhön.
Yritysaktivismi-paneelikeskustelussa mukana ollut Talouselämän toimituspäällikkö Marjo Ollikainen kirjoitti keskustelun pohjalta kolumnin, jonka voit lukea täällä.