Tämä Hesaria kiinnostaa: Viisi vinkkiä talon sisältä

Kävimme viime viikolla parikymmenen järjestön kanssa vierailulla Helsingin Sanomien toimituksessa. Meitä emännöi palvelujournalismin esimies Satu Vasantola, henkilö, joka vastaa muun muassa Hesarin Torstai- ja Lauantai-liitteiden sisällöistä. Ja pojat! Kylläpä hän osasi kertoa loistavasti siitä, millaisia juttuja Hesarissa (ainakin hänen vastaamissaan osiossa) arvostetaan ja mitä hän odottaa järjestöjen kanssa tehtävältä yhteistyöltä. Tässä muutama vinkki.

1) Tarinat

”Toimittajia ei kiinnosta pelkkä järjestön toiminta. Me haluamme kertoa tarinoita ihmisistä”, Vasantola sanoi.

2) Puheenaiheet ja uudet näkökulmat

”Julkaisimme Hesarin Torstai-sivuilla 28.2.2013 jutun ”Syrjäytynyt, mutta ei tarpeeksi”. Siinä 23-vuotias Mira kertoi tarinansa ja antoi painavia vinkkejä siihen, miten nuorten syrjäytymistä voidaan ehkäistä. Juttu päättyy Miran sanoihin: ”Jos en halua muuta [kuin elättää itseni musiikkia tekemällä], niin onko mun pakko?” Juttu synnytti laajan keskustelun, ja se on yksi juttujemme tärkeä tavoite”, Vasantola kertoi.

3) Raadollisen rehelliset haastateltavat

”Me haluamme, että haastateltavamme ovat tosi avoimia, jopa raadollisen rehellisiä. Kiiltokuva ei koskaan kosketa ketään. Juttu, joka kertoo pelkästään onnistumisesta, ei ole kiinnostava juttu.”

4) Muistakaa digi

Tämä oli ainakin itselleni kaikkein yllättävin vinkki: ”Miettikää, miten teidän teemoistanne saisi kiinnostavaa sisältöä Hesarin nettisivuille. Teemme paljon testejä ja generaattoreita, ja lukijat rakastavat niitä.”

5) Entäs se Twitter?

Pitääkö siellä Twitterissä olla? joku kysyi.

”Twitter on tällä hetkellä minulle paras ideoiden lähde”, Vasantola vastasi.

Need to say more?